Uvolněte ruce klíčovým lidem

6 září, 2021

Bojujete s kapacitami vašich klíčových lidí?

Především malé a střední firmy jsou „závislé“ na jednotlivcích. Dělají kvalitní práci, posouvají firmu kupředu, drží lidi pohromadě a jejich slovo má velkou váhu. Na druhou stranu jsou to lidé, kteří jsou velice vytížení. Mají přesčasy a dát jim na starost nový projekt / úkol / zodpovědnost není mnohdy  reálné.

Jestli má firma někomu pomoci, tak právě těmto lidem.

Ideální stav rozložení pracovních povinností podle Covey matice je 25 – 65 – 10 – 0 %. Jak se k tomuto ideálu alespoň přiblížit? Jak vytvořit podmínky pro naše klíčové lidi tak, aby firmě skutečně přinášeli maximum toho co umí a mohou?

Základ všeho je zjistit současný stav. Udělat screening pracovního dne externím pohledem. Minutu po minutě zapisovat činnosti. Všímat si operativy, rutiny, vyrušení, nastavení procesů a přicházet s nápady, jak tento stav změnit.

Výstupem jsou velmi cenná data, ze kterých na první pohled dokážete vyhodnotit, jak se liší realita od vašich představ, Vašeho očekávání. Na tomto základě se již dá stavět. Provádět konkrétní a přímé akce, směřující k cíli, k vizi společnosti.

Gabriela Kopřivová

© 2024 Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno
magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram